top of page

Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες & τη διαχείριση αιμορραγιών




Κάθε ασκούμενος των συστημάτων αυτοάμυνας, όπως και κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν είναι ούτε άτρωτος, αλλά ούτε και αθάνατος. Οι κίνδυνοι και οι απειλητικές καταστάσεις είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης και υπολογίσιμη πιθανότητα κάθε συμπλοκής και μάχης.


Τα βασικά μαθήματα πρώτων βοηθειών παρέχουν τις βάσεις για να αντιμετωπιστούν μη απειλητικοί για τη ζωη τραυματισμοί, αλλά και να υποστηριχθεί η ζωή σε απειλητικές για αυτή καταστάσεις, ώσπου να αναλάβουν οι υγειονομικές υπηρεσίες. Όμως δεν προσφέρουν εξοικείωση σε περιπτώσεις που το θύμα πρέπει να σώσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Συμπλοκές με συμμετοχή αιχμηρών αντικειμένων, βαλλιστικά τραύματα και τροχαία ατυχήματα, είναι μερικές περιπτώσεις που μπορεί το θύμα να βρεθεί σε κατάσταση ακατάσχετης αιμορραγίας. Μεγάλα αρτηριακά αγγεία, μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες αίματος, με μεγάλη πίεση. Όταν αυτά τα αγγεία τραυματιστούν, πολύ γρήγορα χάνεται μεγάλος όγκος αίματος, με συνέπεια την σταδιακή κατάρρευση του σώματος και τον θάνατο.


Παρά την φαινομενικά ανεξέλεγκτη αιμορραγία, τέτοιες καταστάσεις είναι αναστρέψιμες αν δεχτούν την άμεση και σωστή φροντίδα. Ενέργειες όπως η άμεση πίεση του τραύματος, η ίσχαιμη περίδεση, αιμοστατικές γάζες, κ.α είναι μερικές από τις ικανότητες που δεν θα πρέπει κανείς να αγνοεί.


Η Krav Maga Science λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τραυματισμός είναι μια πιθανότητα που μπορεί όχι μόνο να βγάλει τον αμυνόμενο εκτός μάχης, αλλά μπορεί να του στερήσει ακόμα και την ίδια τη ζωή του, εισάγει στην εκπαιδευτική της ύλη βασικά στοιχεία πρώτων βοηθειών και τακτικών αντιμετώπισης μαζικών αιμορραγιών.


Μικρή και μεγάλοι ασκούμενου της Krav Maga Science, θα συνδυάσουν τις τεχνικές αυτοάμυνας του Krav Maga με σενάρια τραυματισμού των ίδιων ή τρίτου προσώπου. Ενδεικτικά Θα μάθουν για τον απαιτούμενο εξοπλισμό ατομικού φαρμακείου, την εκτίμηση της κατάστασης του τραυματία, ΚΑΡΠΑ, χρήση απινιδωτή, αντιμετώπιση πνιγονής και διαχείριση αιμορραγιών.


Στόχος μας είναι η εκπαιδευτική εμπειρία των ασκούμενων μας, να προσφέρει την ολιστικότερη θωράκιση από οτιδήποτε μπορεί να βλάψει την ψυχική, νοητική και σωματική ακεραιότητα τους.


316 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page