top of page

C.U.S.C Ειδικό σχολείο αστικής ασφάλειας, αυτοπροστασίας & αυτοάμυνας πολιτών




Civilians Urban Survival Course

Το να χρειαστεί να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση που όχι απλά απειλείται η σωματική σας ακεραιότητα, αλλά κινδυνεύει η ίδια σας η ζωή, είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείσει.


Με μια κοινωνία που χάνει μέρα με τη μέρα τις αξίες και την ανθρωπιά της, κάθε άτομο και κάθε ομάδα ατόμων αποτελεί έναν εν δυνάμει στόχο εκτόνωσης καταπιεσμένων και βίαιων συναισθημάτων, πηγή απόκτησης πόρων ή μέσω αρρωστημένων απολαύσεων.


Η πολυπολιτισμικότητα σε συνδυασμό με την ελαστικότητα της αστυνόμευσης και του νομικού και δικαστικού μας συστήματος, αλλά και ζητήματα όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, ο εγκλεισμός της πανδημίας, ψυχιατρικά νοσήματα, η υποβάθμιση της παιδείας και η κατάρρευση της εννοίας της οικογένειας, έχουν δράσει καταλυτικά και ριζικά στην ανάπτυξη υποκουλτούρων και εκκολαπτηρίων παρεκκλινουσών συμπεριφορών βίας και εγκλήματος.


Το άτακτο παιδί και ο ανώριμος επιθετικός έφηβος, μεταταλλάχθηκαν σε φιγούρες εκδήλωσης ωμή βίας και εγκληματικότητας. Καταπιεσμένα συναισθήματα και κρυμμένες ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές καθημερινά εκδηλώνονται σε φαινομενικά φιλήσυχες οικογένειες της διπλανής πόρτας, πολεμικές συρράξεις αλλάζουν ριζικά το γεωπολιτικό τοπίο της γειτονίας μας, αναγκάζοντας μας να προβληματιστούμε πάνω σε νέου είδους απειλές και κινδύνους για την πατρίδα μας, ενώ ο ισλαμικός θρησκευτικός φανατισμός καλπάζει αποτελώντας μια πυριτιδαποθήκη για την χώρα μας, την Ευρώπη και τον κόσμο εν γενεί. Τα μέτωπα είναι αμέτρητα και η ιδέα ότι είμαστε ασφαλείς, προστατευμένοι και με εξασφαλισμένο το μέλλον των παιδιών μας, είναι ένα σενάριο μόνο για ονειροπόλους ή αδαείς.


Οδεύουμε αναμφισβήτητα σε άγνωστα μονοπάτια και αχαρτογράφητα νερά. Οι απειλές, οι κίνδυνοι, η βία και το έγκλημα αλλάξαν και θα συνεχίζουν να αλλάζουν. Κάθε νέα μέρα που ξημερώνει επιφυλάσσει εκπλήξεις που μόνο προς το καλό δεν οδηγούν. Η επανάπαυση των πολιτών στη διατήρηση της δημόσιας τάξης από τους θεσπισμένους φορείς του κράτους, μπορεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό να ισχύσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει άλλα και ούτε και να δικαιολογεί φαινόμενα αυτοδικίας από αυτόκλητους σερίφηδες ή συμπεριφορές έξω από τους νομούς και τις κοινωνικές νόρμες.

Από την άλλη μεριά μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών αδιαφορεί εντελώς για τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας, αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας, πιστεύοντας ότι είναι στο απυρόβλητο ή ότι αν συμβεί το κακό τότε ως εκ θαύματος θα βρεθεί και η λύση. Ενώ μια άλλη κατηγορία της κοινωνίας προβληματίζεται και ανησυχεί, μη έχοντας όμως τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρίες για να λάβει μέτρα πρόληψης και υπεράσπισης της περιουσίας και της σωματικής ακεραιότητας των ιδίων και των οικογενειών τους.


Στην Krav Maga Science με απόλυτο σεβασμό και σοβαρότητα στο ιερό και αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως για ασφάλεια, αυτοπροστασία και αυτοάμυνα αλλά και με γνώμονα τις βίαιες και εγκληματικές συνθήκες που επικρατούν σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, απομονώσαμε τα πιο απαραίτητα και χρηστικά εκπαιδευτικά εργαλεία από το σύνολο της ύλης του κάθε τομέα που η μέθοδος του Krav Maga πραγματεύεται, με σκοπό κάθε πολίτης να αποκτήσει ουσιαστικά εφόδια θωράκισης και αναχαίτησης βίαιων και εγκληματών καταστάσεων.

Ενδεικτικά επιλέχτηκαν οι πιο άμεσες και αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας του Krav Maga, τακτικές άοπλης και ένοπλης μάχης, αντιμετώπιση ενόπλων επιθέσεων, λειτουργία πυροβόλων όπλων, διάσχιση πλήθους, μετατροπή και χρήση καθημερινών αντικειμένων ως όπλα, ανάλυση θέματών εγκληματολογίας και τρομοκρατίας, αντιμετώπιση κατάστασης μαζικού σκοπευτή, σχέδια τρωτότητας και θωράκισης σπιτιών, οικογενειακά πρωτόκολλα ασφαλείας, οργάνωση εξοπλισμού αστικής επιβίωσης, πρώτες βοήθειες πεδίου, κ.α.


Αντικειμενικός στόχος του συγκεκριμένου σχολείου εκπαίδευσης, είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνωστικές, τεχνικές και τακτικές απαντήσεις όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν απειλητικές ή/και επιθετικές συνθήκες. Θα τους βοηθήσει να γνωρίσουν την ωμή και θανάσιμη πραγματικότητα των όσων αντιπροσωπεύει η βία και το έγκλημα και θα τους προετοιμάσει συναισθηματικά, ψυχικά και νοητικά να ανταπεξέλθουν σε πιεστικές και στρεσογόνες συνθήκες. Θα τους δώσει εφόδια ενισχύσεις των δυνάμεων τους και τέλος θα τους μεταμορφώσει σε υπολογίσιμους υπερασπιστές του εαυτού και της οικογένειας τους.

Το C.U.S.C είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε ενήλικα πολίτη ανεξαρτήτως φύλου και προηγουμένης εμπειρίας. Αποτελεί ένα συνονθύλευμα γνώσεων επικεντρωμένο αποκλειστικά στην επιβίωση από βίαιες και εγκληματικές ενέργειες. Είναι προσανατολισμένο στην έγκαιρη πρόληψη και στην απόλυτη και αποφασιστική αντιμετώπιση. Το C.U.S.S δεν προάγει ούτε επικροτεί καμία βίαιη και επιθετική συμπεριφορά. Όταν όμως τίθενται θέματα επιλογής, η ζωή μας και η ζωή της οικογένειας μας είναι αναμφισβήτητα πάνω και πέρα από όλα. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας να την υπερασπιστούμε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.


Πληροφορίες & δηλώσεις συμμέτοχης: https://www.kravmaga.com.gr/cct/cusc


Υπεύθυνος εκπαιδευτικού προγράμματος


625 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page