top of page

Ασφαλής διαμονή σε ξενοδοχείο



Όταν ταξιδεύετε για λόγους επαγγελματικούς ή αναψυχής, μόνοι ή με την οικογένεια σας, Θα καταστεί αναγκαίο να διανυκτερεύσετε σε κάποιο ξενοδοχείο ή ξενώνα. Το νέο σας δωμάτιο θα αποτελέσει τον ιερό σας χώρο που θα πρέπει να προστατέψει εσάς και την οικογένεια σας για όσο καιρό διαμένετε.


Είναι αναγκαίο να προσέξουμε στην επιλογή του ξενοδοχείου και αν είναι δυνατόν να το έχουμε κλείσει από πριν λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη μας κριτικές και σχόλια. Μην βασιστείτε όμως στην τιμή γιατί δεν αποτελεί ένδειξη για το επίπεδο ασφαλείας. Για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια θα πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς κανόνες ώστε να προστατέψετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας από τις απειλές.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Επιλέξτε δωμάτια σε ψηλότερους ορόφους, αποφύγετε το ισόγειο που είναι πιο ευάλωτο σε εγκληματικές ενέργειες λόγω τις εύκολης πρόσβασης και εύκολης διαφυγής. Πολυώροφα ξενοδοχεία έχουν λίγα και δυσκολότερα σημεία πρόσβασης από τα μπαλόνια, με αποτέλεσμα οι εγκληματίες να πρέπει να περάσουν από την ρεσεψιόν που συνήθως εποπτεύεται όλο το 24 ωρο.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Τα δωμάτια των ξενοδοχείων για να είναι ασφαλή θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με βαρέου τύπου πόρτα ξύλινη ή μεταλλική, που να κλείνει μόνη της και να ασφαλίζει ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να ξεχαστεί ανοικτή. Η κλειδαριά θα πρέπει να είναι ασφαλείας με μπουλόνι τουλάχιστον μιας ίντσας.


Αν στην πόρτα εντοπίσετε σημάδια διάρρηξης κοντά στην κλειδαριά, τότε θα πρέπει να ζητήσετε ένα άλλο δωμάτιο. Στο εσωτερικό μέρος της κλειδαριάς θα πρέπει να υπάρχει κουμπί που θα απομονώνει την δυνατότητα να μπει άλλο κλειδί από την εξωτερική πλευρό. Ώστε να αποκλείει την χρήση κλειδιού πασπαρτού ή κλειδί που έχει κάποιος προηγούμενος πελάτης.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε κάποιον που χτυπά χωρίς προειδοποίηση. Κάποιοι εγκληματίες θα προσποιηθούν ότι είναι από το room service, τη συντήρηση, ή ακόμα και από την ασφάλεια του ξενοδοχείου για να πετύχουν την είσοδο στο δωμάτιό σας. Πάντα να καλείτε τη ρεσεψιόν για να επιβεβαιώσουν την ιδιότητά όσων χτυπούν την πόρτα σας. Μην βασίζεστε στις αλυσίδες της πόρτας ή τις ράβδους ταλάντευσης τις πόρτας, ενώ ανοίγετε την πόρτα μερικώς για να μιλήσετε σε κάποιον. Αυτές είναι αναξιόπιστες συσκευές ασφαλείας. Διδάξτε τα παιδιά σας να μην ανοίγουν την πόρτα του δωματίου του ξενοδοχείου χωρίς να γνωρίζουν το πρόσωπο στην άλλη πλευρά και χωρίς την άδειά σας. ιδανικό tip για όσους ταξιδεύουν, είναι να έχουν πάντα μαζί τους ένα λαστιχένιο στοπ πόρτας. Αυτό θα μπλοκάρει την πόρτα σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει την κλειδαριά. Σε διαφορετική περίπτωση ένα ξύλινο μανταλάκι ρούχων μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά.



ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και τις συρόμενες πόρτες είναι ασφαλισμένες και πόσο προσβάσιμες είναι από το έδαφος. Είναι μια καλό να δοκιμάσετε όλα τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες για να δείτε αν είναι ασφαλή. Προσοχή στα μπαλκόνια, όπου μπορεί κάποιος να αναρριχηθεί από το ένα στο άλλο και να εισέλθουν μέσα από ένα ανοικτό παράθυρο ή μια συρόμενη πόρτα. Εάν τα παράθυρα και οι συρόμενες πόρτες δεν ασφαλίζουν, ζητήστε ένα άλλο δωμάτιο ή βρείτε ένα άλλο ξενοδοχείο. Εάν το δωμάτιό σας διαθέτει εσωτερική πόρτα σε ένα διπλανό δωμάτιο, ελέγξτε ότι είναι κλειδωμένη και εξασφαλίστε ότι δεν μπορεί να ανοιχτεί από την άλλη μεριά.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Αν είστε γυναίκα που ταξιδεύει μόνη ή με μικρά παιδιά, να επωφεληθείτε από την υπηρεσία μεταφοράς από και προς το ξενοδοχείο, αν είναι διαθέσιμη για να αποφύγετε το παρκινγκ. Μετά το check-in, να ζητήσει από τον υπάλληλο της ρεσεψιόν να σας συνοδεύσει στο δωμάτιό σας και να επιθεωρήσει τα ντουλάπια, κάτω από το κρεβάτι, και μπάνιο καθώς πίσω από την κουρτίνα του ντους πριν μπείτε στο δωμάτιο.


Tips

Βάλτε το Do Not Disturb (Μην ενοχλείτε) στο πόμολο ακόμα και όταν δεν είστε μέσα. Αυτό αποτρέπει τους διαρρήκτες δωματίων (αυτό βέβαια μπορεί να επηρεάσει την υπηρεσία καθαριότητας). Ενεργοποιήστε την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή αφήστε ένα φως αναμμένο ώστε να δώσει την εντύπωση ότι το δωμάτιο είναι κατειλημμένο.


ΠΟΙΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ

Οι διαρρήκτες Ξενοδοχείων εργάζονται ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια της ημέρας και όταν ένα δωμάτιο είναι πιο πιθανό να είναι κενό. Οι περισσότεροι διαρρήκτες εργάζονται μόνοι και έχουν την τάση να εξετάζουν ένα ξενοδοχείο και να αναζητούν το κατάλληλο δωμάτιο και την κατάλληλη ευκαιρία. Συστήματα ελέγχου πρόσβασης, καλός σχεδιασμός κτιρίου, ισχυρές κλειδαριές στις πόρτες, και συναγερμούς μπορεί να αποτρέψουν τους διαρρήκτες. Επίσης, οι διαρρήκτες δεν θέλουν να βρεθούν αντιμέτωποι και θα φύγουν συνήθως όταν πλησίασε κάποιος. Οι περισσότερες διαρρήξεις δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη βία εκτός αν το ποινικό μητρώο του δράστη είναι βαρύ και φοβηθεί ότι αν πιαστεί θα έχει μεγάλο πρόβλημα με την δικαιοσύνη.


Ληστές που εισβάλουν σε δωμάτια ξενοδοχείων, σε αντίθεση με τους διαρρήκτες, εργάζονται πιο συχνά τη νύχτα, όταν στα δωμάτια είναι πιο πιθανό να βρίσκονται ένοικοι τους, ενώ το προσωπικό του ξενοδοχείου που είναι σε υπηρεσία είναι λιγότερο. Επιλέγουν συνήθως γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες, ηλικιωμένους ή πλούσιους ταξιδιώτες. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα ληστή να ακολουθήσει το θύμα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, με βάση την αξία του αυτοκινήτου του, ή τα κοσμήματα, ή τα ρούχα που φοράει. Οι εισβολές σε δωμάτια ξενοδοχείου είναι γνωστό ότι πραγματοποιούνται περισσότερο σε καζίνο όπου και διακινούνται μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα. Οι Εισβολείς δωματίων ξενοδοχείου συνήθως εργάζονται μόνοι ή με ένα μόνο συνεργό και βασίζονται ότι θα με τον αιφνιδιασμό και τον φόβο θα πετύχουν τον στόχο τους. Μια εισβολή με σκοπό την ληστεία δεν αποκλείεται να συνοδεύεται με βιασμό ή/και φόνο.


Η βία εμφανίζεται αμέσως μετά την εισβολή με συντριπτική εκρηκτική δύναμη για να κερδηθεί ο έλεγχος. Οι εισβολείς δωματίων ξενοδοχείου συχνά έρχονται εξοπλισμένοι με χειροπέδες, σκοινί, ταινία, και όπλα. Κάποιοι ληστές δωματίων ξενοδοχείου φαίνεται να απολαμβάνουν τον εκφοβισμό, την κυριαρχία, και τη βία και μερικοί ισχυρίζονται ότι είναι μια «βιαστικοί». Κάποιοι ληστές ξενοδοχείο είναι επίσης βιαστές.



Βασίλης Πετρίδης

155 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page