top of page

''Duvdevan'' H πιο επιτυχημένη αντιτρομοκρατική μονάδα στον κόσμο


Η Duvdevan δημιουργήθηκε το 1986 με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στις περιοχές της Ιουδαίας και Σαμάρειας του Ισραήλ. Η ομάδα ειδικεύεται μυστική διείσδυση σε περιοχές τρομοκρατών και στρατηγικών θέσεων.


Η Μονάδα 217, που ονομάζεται συχνά Duvdevan (εβραϊκά: דובדבן, lit cherry), είναι μια mista'arvim (αντιτρομοκρατική μονάδα) της IDF, μέρος της Ταξιαρχίας Commando.


Οι Duvdevan είναι γνωστοί για μυστικές επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές, κατά τις οποίες συχνά φορούν αραβικά πολιτικά ρούχα ως μεταμφίεση. Είναι επίσης γνωστό ότι εκπαιδεύονται στην ανθρώπινη και μηχανική αντεπίθεση. Σε αντίθεση με άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων, μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα σε περισσότερες από μία θέσεις κάθε φορά. Η μονάδα εκτελεί πολλές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου και πολύπλοκες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων στοχοθετημένων δολοφονών, απαγωγών και μιας σειράς άλλων μυστικών επιχειρήσεων σε αραβικές περιοχές.


Η μονάδα υπερηφανεύεται ότι αποτελεί την αιχμή του δόρατος των ισραηλινών επιχειρήσεων καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Το 2002 η μονάδα περιγράφηκε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ως η πιο αποτελεσματική μονάδα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Η μονάδα Duvdevan θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες αντιτρομοκρατικές μονάδες στον κόσμο.


Η μονάδα αναγνωρίζεται στην πραγματικότητα μόνο με έναν αριθμό ταυτότητας μονάδας και η ονομασία Duvdevan είναι απλά το ψευδώνυμο που δίνεται στη μονάδα. Στην 30ετή ιστορία της μονάδας έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές ειδικές μονάδες της IDF και επομένως ονομάστηκε "Duvdevan" ή "cherry" στα αγγλικά, αναφερόμενο σε ένα φρούτο που κάθεται στην κορυφή ενός δέντρου.


Η μονάδα είναι μέρος της 89ης Διοικητικής Ταξιαρχίας "Oz" (μια ταξιαρχία αφιερωμένη αποκλειστικά σε ειδικές επιχειρήσεις), αλλά οι χειριστές του Duvdevan υποβάλλονται σε βασική εκπαίδευση στην Ταξιαρχία των Αλεξιπτωτιστών (Paratroopers Brigade). Η μονάδα είναι περισσότερο παρόμοια με την αστυνομική μονάδα Yamas.



111 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page