top of page

Κρατάμε τους διαρρήκτες μακριά


Οι διαρρήξεις σπιτιών, αποτελούσαν πάντα μια από τις πρώτες εγκληματικές επιλογές των ευκαιριακών και όχι μόνο εγκληματιών. Είναι ένα είδος εγκληματικής ενέργειας με σκοπό το κέρδος που δεν απαιτεί οργωμένο σχέδιο, μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και ειδικές γνώσεις. Αρκεί μια ξεκλείδωτη πόρτα ή ένα ανοικτό παράθυρο, για να μπορέσει ο δράστης να εισβάλει στον προσωπικό σας χώρο.


Ο ευκαιριακός διαρρήκτης επιλεγεί τους στόχους του στην τύχη ή βάση της εύκολης πρόσβασης που μπορεί να πετύχει. Δεν έχει διάθεση να δώσει μάχη με τους ενοίκους, αλλά ούτε και επιθυμεί να αναγνωριστεί ή συλληφθεί. Χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.


Πιο συχνά οι διαρρήκτες εισβάλουν από την κεντρική, ξεκλείδωτη πόρτα ή από ανοικτά ή/και ξεκλείδωτα παράθυρα. Σπάνια σπανέ πόρτες ή τζαμιά και πολύ πιο σπάνια μπαίνουν στον κόπο να ασχοληθούν πολύ ώρα με τη διάρρηξη, εκτός των περιπτώσεων του οργανωμένου εγκλήματος που έχει ως στόχο ιδιαιτέρους "πελάτες", με πιθανή μεγάλη λεία.


Ο ευκαιριακός κακοποιός θέλει στο μικρότερο χρονικό διάστημα να αποκτήσει χρήματα και αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και να μεταπωληθούν γρήγορα. Ενώ σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι τα εγκλήματα γίνονται τη νύχτα, στην προκείμενη περίπτωση οι διαρρήξεις γίνονται μέρα, όταν οι ένοικοι λείπουν στις δουλείες τους.


Το συμπέρασμα είναι ότι για τον ευκαιριακό διαρρήκτη, η δράση του αποτελεί μια επαγγελματική δραστηριότητα. Και όπως κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες και μυστικά. Με βασική αρχή ότι δεν επιθυμούν να συναντήσουν δυσκολίες και αντίπαλους, αλλά εύκολα και ευάλωτα θύματα που θα τους αποφέρουν "μεροκάματο".


Όταν κατανοήσουμε το μοτίβο δράσης ενός διαρρήκτη, θα είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε και τα αντιμετρά εκείνα που θα δυσκολέψουν, συγχύσουν και τελικά αποτρέψουν κάθε πιθανή εισβολή στο οικογενειακό μας καταφύγιο.


Η Krav Maga Science δημιούργησε ένα ειδικό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση πολιτών για τους μηχανισμούς και τον τρόπο σκέψης και δράσης των ευκαιριακών εγκληματιών. Ένα σεμινάριο που για χρόνια αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα θωράκισης του σπιτιού σας, που αρκετοί συμπολίτες μας που το παρακολούθησαν επωφελήθηκαν αρκετά.


Η συμμέτοχη στο συγκεκριμένο σεμινάριο είναι μια ευκαιρία να σας απαντηθούν ερωτήματα όπως το πώς επιλέγονται οι στόχοι, πως εισβάλουν, τι ψάχνουν, που το ψάχνουν, πόση ώρα το ψάχνουν, καθώς επίσης έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για την εξωτερική και εσωτερική θωράκιση του σπιτιού σας. Πάνω από όλα όμως, το συγκεκριμένο σεμινάρια θα βοηθήσει εσάς και την οικογένεια σας, να μετατρέψετε την νοοτροπία του θύματος σε νοοτροπία υπολογίσιμου αντιπάλου.


Το σεμινάριο είναι θεωρητικό με δυνατότητα παρακολούθησης και online μέσω zoom. Δεν περιλαμβάνει τεχνικές και τακτικές συμπλοκής και είναι σχεδιασμένο να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι κανένα σεμινάριο ή εκπαίδευση δεν μπορεί να προσφέρει 100% εγγυημένη αποτελεσματικότητα ενάντια στη βία και το έγκλημα.


Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.


Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 13 Νοεμβρίου 18:00 - 21:00

Εισηγητής: Βασίλης Πετρίδης

Κόστος συμμέτοχης: 15€





397 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page