top of page

Moshe Feldenkrais & Η άγνωστη ιστορία του Krav Maga



Το Krav Maga είναι ένα σύστημα μάχης, αποτέλεσμα του πειράματος που εκτέλεσε ο Moshe Feldenkrais περίπου το 1920, όταν παρατήρησε την αναποτελεσματικότητα των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών στο πεδίο της μάχης από τους τότε Εβραίους μαχητές. Η τραγική αυτή εμπειρία, έδωσε το ερέθισμα στον Moshe Feldenkrais, να πειραματιστεί με μια πιο ρεαλιστική εκπαιδευτική εκδοχή. Μια μέθοδο που θα βασιζόταν στην παρατήρηση του τι θα κάνει κάποιος από ένστικτο αν του γίνει μια επίθεση με μαχαίρι. Αυτό που παρατήρησε ήταν ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο πείραμα, σήκωσαν τα χέρια τους για να προστατευτούν. Αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει η εκπαιδευτική μέθοδος Feldenkrias. Από την πρώτη αυθόρμητη κίνηση.


Στη συνέχεια Ο Moshe Feldenkrais προσπάθησε να κάνει το πείραμα του όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Για να το πετύχει, χρησιμοποίησε ένοπλες και άοπλες επιθέσεις σε κάθε μέλος της ομάδας. Ενώ όλη η διαδικασία βιντεοσκοπήθηκε για να μπορούν να αναλυθούν και άλλες ενστικτώδεις αντιδράσεις των αμυνόμενων.


Στη συνέχεια δημιουργήθηκαν εκπαιδευτικά Drills πάνω στην “ασυνείδητη αντίδραση”. Οι ασκούμενοι ακολουθούσαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τριών μηνών και επαναξιολογούνταν ύστερα από ένα χρόνο εκπαιδευτικής αποχής.


Η συγκεκριμένη τακτική, αποκάλυψε ότι οι ασκούμενοι ήταν ακόμη σε θέση να ανταπεξέλθουν μιας βίαιης επίθεσης παρά την μεγάλη χρονική διάρκεια εκπαιδευτικής αποχής.


Αν και το Krav Maga από τότε μέχρι σήμερα έχει μεταλλαχτεί αρκετά σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο, ο πυρήνας του και η χρηστικότητα του παραμένουν ως μια στρατιωτική μέθοδος μάχης σώμα με σώμα. Και μια τέτοια μέθοδος που προορίζεται για στρατιώτες, δεν μπορεί να είναι ούτε χρονοβόρα στην εκμάθηση αλλά ούτε και ατέρμονη.


Η Krav Maga Science κόντρα στην εμπορευματοποίηση της μεθόδου, επιστρέφει στις ρίζες και τις αρχές του Krav Maga, με ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ανάγκη. Αυτοτελείς κύκλοι μαθημάτων αυστηρά προσαρμοσμένοι στα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ο καθένας από εμάς για να είναι ασφαλής.


Ένας συνδυασμός τεχνικής εκπαίδευσης και επιμορφωτικών σεμιναρίων θα σας μεταμορφώσουν σε έναν σύγχρονο μαχητή έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε κίνδυνο και βία.

Για το χρονικό διάστημα που οι ομαδικές εκπαιδεύσεις έχουν ανασταλεί, εμείς συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες σας μας μέσω videos, άρθρων και webinars.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το νέο site της Krav Maga Science ή την σελίδα μας στο Facebook.

107 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page