top of page

7 Λόγοι για να μάθεις Krav Maga

Έγινε ενημέρωση: 9 Μαρ 2021Αν σας αρέσουν οι ταινίες δράσης, ίσως να έχετε ήδη ακούσει για το Krav Maga. To Krav Maga είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που αναπτύχθηκε για τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) τη δεκαετία του 1940 από έναν άνθρωπο που ονομάζεται Imi Lichtenfeld. Οι IDF συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και να αναπτύσσουν αυτό το σύστημα σήμερα. Η βασική ιδέα πίσω από το Krav Maga είναι να προκαλέσετε τη μέγιστη δυνατή βλάβη στον αντίπαλό σας και να τερματίσετε γρήγορα μια μάχη. Μαθαίνετε ότι το σώμα σας είναι ένα όπλο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια σε οτιδήποτε, ακόμα και ενάντια σε όπλα και μαχαίρια. Ο συγκάτοικός μου και εγώ αρχίσαμε προπονήσεις σε έναν τοπικό εκπαιδευτή και μας αρέσει πολύ, γι 'αυτό παραθέτουμε μερικούς λόγους για τους οποίους και εσείς θα πρέπει να μάθετε Krav Maga!

1. Η εκπαίδευση είναι ρεαλιστική. Έχουμε μαχαίρια και όπλα (όχι αληθινά, αλλά με πολύ ρεαλιστική εμφάνιση) με τα οποία εκπαιδευόμαστε. Εκπαιδέυεστε στο πώς να ξεφύγετε όταν έχετε ένα όπλο στραμμένο πάνω σας ή ένα μαχαίρι στο λαιμό σας. Οι εκπαιδευτές και οι μαθητές φωνάζουν και επιτίθενται λεκτικά  ο ένας στον άλλο, αφού αυτό πιθανότατα  θα συνέβαινε  σε μια πραγματική επίθεση. Οι προπονήσεις βασίζονται σε καταστάσεις που πιθανότατα θα συναντήσετε στην πραγματική ζωή – καυγάδες σε μπαρ, ληστείες, σεξουαλικές επιθέσεις και άλλα. Η προπόνηση είναι γρήγορη και τα σενάρια εναλλάσσονται γρήγορα. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία επειδή αυτό απλά δεν θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή.

2. Η εκπαίδευση είναι αποτελεσματική. Θέλω να πω, εφόσον οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (αυτό είναι το όνομα του στρατού τους) το έχουν χρησιμοποιήσει για πάνω από 50 χρόνια, θα πρέπει να λειτουργεί. Και δεν είναι οι μόνοι που το χρησιμοποιούν. Πολλές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο εκπαιδεύονται στο Krav Maga. Η εκπαίδευση σας διδάσκει να είστε γρήγοροι και αποτελεσματικοί και να ξεφεύγετε χωρίς να τραυματιστείτε, ακριβώς αυτό που θέλετε δηλαδή από ένα μάθημα αυτοάμυνας.

3. Το Krav Maga είναι για όλους. Είτε είστε 1,50  και ζυγίζετε 45 κιλά , είτε 1,90 και ζυγίζετε 110 κιλά, μπορείτε να μάθετε Krav Maga. Οι τεχνικές στο Krav Maga βασίζονται στα φυσικά ένστικτα του σώματός σας, γεγονός που το καθιστά αρκετά εύκολο στην εκμάθηση. Το Krav Maga επίσης βασίζεται στο να μπορείς να εκμεταλλεύεσαι τα αδύνατα σημεία ενός σώματος ώστε να πάρεις το πλεονέκτημα από τον αντιπαλό σου, είτε υπερέχει σωματικά είτε όχι.

4. Είναι πολύ καλή γυμναστική. Το να ρίχνεις γροθιές και κλωτσιές για αρκετά λεπτά σε εξαντλεί γρήγορα. Ειδικά όταν χρησιμοποιείς ολόκληρο το σώμα σου σε αυτό. Το Krav Maga δεν είναι μόνο μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αυτοάμυνας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γυμνάσεις το σώμα σου.

5. Μπορεί να κάνετε καινούριους φίλους. Το να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά όταν τελειώσεις το σχολείο. Ειδικά αν είσαι αυτοαπασχολούμενος όπως εγώ και δεν έχεις ούτε τη δυνατότητα να γνωρίσεις κόσμο μέσω της εργασίας σου. Πηγαίνοντας στα μαθήματα του Krav Maga μερικές φορές την εβδομάδα θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούριους ανθρώπους με τους οποίους θα έχετε ήδη ένα κοινό χόμπι. Έτσι βγείτε και κάνετε μερικούς νέους φίλους!

6. Μεγάλη ανακούφιση από το στρες. Κάθε είδος άσκησης είναι καλό για την ανακούφιση από το στρες. Αλλά κάτι που συνδυάζει την άσκηση και σας επιτρέπει να δώσετε και μπουνιές και κλωτσιές (και αγκωνιές και γονατιές και κτυπήματα και τσιμπήματα ...) προσφέρει διπλάσια ανακούφιση από το στρες, ειδικά μετά από μια δύσκολη μέρα σε μια δουλειά που περιβάλλεσαι από ηλίθιους.

7. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Ακόμα και μόνο μετά από την πρώτη προπόνηση, θα σας μείνει το συναίσθημα ότι είστε πιο σκληρός. Και ξέρετε κάτι; Θα είστε! Δεν μπορούν όλοι να βάλουν κάτω κάποιον που υπερέχει σωματικά γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά με το Krav Maga, μαθαίνετε να κάνετε ακριβώς αυτό. Μάθετε ότι είστε σε θέση να κάνετε πράγματα που ποτέ δεν φανταστήκατε ότι θα μπορούσατε. Έτσι όχι μόνο αισθάνεστε πιο σίγουροι για την προσωπική σας ασφάλεια, αλλά και για όλες τις πτυχές της ζωής σας.

138 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page