Αναζήτηση

Η Αυτοάμυνα Ως Κατάσταση ΜυαλούΕάν γνωρίζατε πόσους κινδύνους καθημερινά υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, θα μένατε έκπληκτοι. Υπάρχουν δυνητικές απειλές που μπορούν να αποβούν μοιραίες τόσο για την ψυχική μας όσο και για την σωματική μας ακεραιότητα και είναι ικανές να αλλάξουν για πάντα την ζωή μας και την ζωή της οικογένειας μας.

Τα ποσοστά της προσωπικής και οικογενειακής μας ασφάλειας όμως, μπορούν να αυξηθούν θεαματικά στην περίπτωση που κατέχουμε εξειδικευμένη εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τεχνικές και τακτικές αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.

Το άτομο μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα αρχίσει να λαμβάνει σοβαρότερα το θέμα των κινδύνων και απειλών που διατρέχει, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια ενός πιο συνειδητοποιημένου τρόπου σκέψης όσο αφορά του τι μπορεί να συμβεί και ότι μπορεί να είναι το επόμενο θύμα.

Η αλλαγή και μόνο του τρόπου σκέψης και η συνειδητοποίησης ότι είμαστε ευάλωτοι και θνητοί, θα μας κάνει πιο προσεκτικούς και παρατηρητικούς σε σχέση με το περιβάλλον μας, την καθημερινότητα μας και τον τρόπο ζωής μας.

Συμπεράνουμε λοιπόν ότι η εκπαίδευση στην αυτοάμυνα, είναι πρώτιστος μια κατάσταση μυαλού και λιγότερο προετοιμασία για μια μάχη σώμα με σώμα.

Στόχος της δομής και του περιεχομένου ενός συστήματος αυτοάμυνας, στο κομμάτι που αφορά τις τεχνικές και τακτικές μάχης, είναι η εκμάθηση και καθοδήγηση της αντιμετώπισης συγκεκριμένων βασικών ή ειδικών προβλημάτων με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στην περίπτωση που δεν μπορώ να αποφύγω ή διαφύγω μια μάχη.

Ενώ στόχος του εκπαιδευτή, είναι να κάνει τον μαθητή να αντιληφθεί την διαφορά των πραγματικών συνθηκών που ισχύουν στα περιστατικά βίας και επιβίωσης, σε σχέση με το εργαστηριακό περιβάλλον των σχολών εκπαίδευσης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποτελεσματική μια εκπαιδευτική διαδικασία, αν το άτομο αναπτύξει χαρακτηριστικά που τον κάνουν να αισθάνεται άτρομος, άτρωτος και ικανός να αντιμετωπίσει τους πάντες και τα πάντα. Άλλο η καλλιέργεια της υγιούς αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης και άλλο η ουτοπική αίσθηση υπερήρωα.

Συμπεράνουμε λοιπόν, ότι η διαδικασία της εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα, ξεκινά πρώτιστος από την συνειδητοποίηση ότι μπορεί να μου συμβεί και εμένα, συνεχίζει με την εκμάθηση τεχνικών ως βασικές λύσεις σε απειλές και επιθέσεις και ολοκληρώνεται με την ανάπτυξη τακτικού τρόπου σκέψης, δηλαδή πως θα παίξω το παιχνίδι εξυπνότερα και αποτελεσματικότερα από τον αντίπαλο μου.


Είναι σημαντικό να τονιστεί, ο,τι η αυτοάμυνα τόσο στην εκμάθηση της, όσο και στην εφαρμογή της, δεν έχει περιορισμούς όπως: ηλικία, σωματικό μέγεθος, φύλο κ.α. Η αυτοάμυνα είναι ένας συνδυασμός ταχείας αναγνώρισης του προβλήματος, ταχείας αξιολόγησης του βαθμού επικινδυνότητας και σωστής απόφασης για απόδραση, δράση ή αντίδραση.

Υποχρέωση κάθε εκπαιδευτή αυτοάμυνας είναι να μην μπερδεύει τις πολεμικές τέχνες και τα διαφορά μαχητικά αθλήματα με την αυτοάμυνα, ούτε και να αντιμετωπίζει τους μαθητές του ως αθλητές. Η αυτοάμυνα είναι τρόπος σκέψης, ζωής και εργαλείο για να ζούμε ασφαλείς εμείς και οι οικογένειες μας.

Βασίλης Πετρίδης

Επικεφαλής Εκπαιδευτής KMS

#KravMagaScience #κραβμαγκα #KravMaga #KravMagagreece

0 προβολές
  • Facebook
Krav Maga Science HQ Greece
Agiou Dimitriou 309 & Psiloriti 2 - Agios Dimitrios -  17342
Tel.: +30 211 4040394  Email: kravmagascience@gmail.com