Παιδική Αυτοάμυνα / Krav Maga

Kiddy Krav Maga 4-6 Ετών 

Στην συγκεκριμένη ηλικιακή φάση, στόχος της εκπαίδευσης στο Krav Maga είναι περισσότερο η κατάκτηση των θεμελιωδών προτύπων κίνησης και η γενική βελτίωση του κινητικού έλεγχου παρά η εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας με την απόλυτη σημασία τους. Το παιδί σε αυτό το πρώιμο εκπαιδευτικό στάδιο θα πρέπει να αναπτύξει την κινητική του συναρμογή και φυσική κατάσταση, να αποκτήσει ικανότητα προσανατολισμό στο χώρο, σύνθετη ικανότητα  αντίδρασης, ικανότητα ισορροπίας, ικανότητα προσαρμογής και ρυθμό.

 

Η εκπαιδευτική διαδικασία της Krav Maga Science για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, περιλαμβάνει μια σειρά από παιχνίδια, ειδικά σχεδιασμένα να αναπτύξουν όσα προαναφέραμε ενώ ταυτόχρονα διδάσκουν την βασική κινησιολογία του Krav Maga.

 

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως παιδιά και όχι ως μικροσκοπικοί ενήλικες. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αναπτύσσει βίαια ή επιθετικά χαρακτηριστικά στο παιδί, αντίθετα καλλιεργείται η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση, ο σεβασμός και η αυτό πειθαρχία.

 

Τα οφέλη της εκπαίδευσης στο Krav Maga παιδιών τέτοιας ηλικίας, είναι να μάθουν να προστατεύονται από τον ίδιο τους τον εαυτό, που λογω της έλλειψης έμπειρων, του μικροσκοπικού τους μεγέθους και του ευαίσθητου  ψυχισμού τους τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα. Πρακτικά το παιδί θα μάθει να αναγνωρίζει και αποφεύγει δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις, να αντιμετωπίζει πειράγματα και bullying στο σχολικό περιβάλλον και να διαχειρίζεται πιθανές σπρωξιές και πτώσεις. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kids 7 – 12 Ετών 

 

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα είναι οι ηλικίες μεταξύ 7- 12 ετών. Και στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, η εκπαίδευση ως βασικό στόχο έχει την ανάπτυξη της κινητικής συναρμογής, την αίσθηση προσανατολισμού στο χώρο, την ισορροπία, την σύνθετη αντίδραση και τον ρυθμό. Τα παιδιά μέσω της εκπαίδευσης στο Krav Maga, έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νέες δεξιότητες και να αξιολογήσουν τις ικανότητες τους. Το παιδικό Krav Maga, ακολουθεί ύλη παρόμοια με την ύλη των ενήλικων ασκούμενων, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, την ηλικία, τον ψυχισμό και το μέγεθος των παίδων.  

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα παιδιά αυτών των ηλικιών περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον, οι τεχνικές και οι τακτικές αυτοάμυνας που διδάσκονται στην Krav Maga Science, είναι σχεδιασμένες ώστε να μην διατρέχει το παιδί κίνδυνο να τραυματίσει σοβαρά κάποιο άλλο παιδί. Παράλληλα το παιδί μαθαίνει να μην παίρνει περιττά και ανούσια ρίσκα.

 

Η εκπαίδευση παιδιών στο Krav Maga τα κάνει να αισθάνονται σίγουρα για τον εαυτό τους, να χειρίζονται  βίαιες και επιθετικές καταστάσεις στο σχολειό και να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πίεση και stress.

 

Όσο αφορά την ασφάλεια, αυτοπροστασία και αυτοάμυνα παιδιών από απειλές και επιθέσεις από μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, η Krav Maga Science δίνει μεγαλύτερη σημασία στο να μάθουν τα παιδιά να προλαμβάνουν. Αναγνωρίζοντας, αποφεύγοντας, διαφεύγοντας ή καλώντας βοήθεια.

Μέρες & Ώρες:

Baby

(Ηλικίες: 4 - 6 ετών)  

Τρίτη & Πέμπτη  17:00 - 17:45

Kids

(Ηλικίες 7-12 Ετών)

Δευτέρα, Τρίτη, τετάρτη & πέμπτη 18:00 - 18:50

Τόπος Διεξαγωγής: Κεντρική σχόλη Krav Maga Science Αθηνάς (Αγίου Δημήτριου 309 – Άγιος Δημήτριος)

Τηλέφωνα πληροφοριών: 2114040394  6972114778

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τμήμα επικοινωνήστε με την Krav Maga Science.

  • Facebook
Krav Maga Science HQ Greece
Agiou Dimitriou 309 & Psiloriti 2 - Agios Dimitrios -  17342
Tel.: +30 211 4040394  Email: kravmagascience@gmail.com