Παιδι & Αυτοάμυνα / Krav Maga

Γιατί Παιδικό Krav Maga

 

Η συμμέτοχη παιδιών στα τμήματα Krav Maga είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και πολύπλοκη διαδικασία. Οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά δεν είναι μικρόσωμοι ενήλικες. Τα παιδιά έχουν διαφορετικό ψυχισμό, έλλειψη εμπειριών και διαφορετικό τρόπο που σκέφτονται και αντιλαμβάνονται τα πράγματα. Η ένταξη ενός παιδιού σε ένα τμήμα αυτοάμυνας και όχι σε ένα μαχητικό άθλημα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Τα παιδιά δεν μπορούν να μάθουν ούτε την ιδία ύλη με έναν ενήλικα αλλά ούτε με τον ίδιο τρόπο. Τα παιδιά είναι παιδιά και τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και νιώθοντας καλά.

 

Τα παιδιά όσο προχωρημένα και αν είναι στην αυτοάμυνα είναι αδύνατων να ανταπεξέλθουν σε μια επίθεση από έναν ενήλικα.  Μπορούν όμως να μάθουν να αναγνωρίζουν, αποφεύγουν και πάνω από όλα να προστατεύονται από τον μεγαλύτερο εχθρό τους. Τον ίδιο τους τον εαυτό.

Παρόλα αυτά τα παιδιά μπορούν να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν το bullying, σπρωξιές, πτώσεις, καυγάδες και επιθέσεις από συνομήλικα παιδιά, με τρόπο που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό τους, ούτε θα προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς στα άλλα παιδιά.

 

Το παιδικό Krav Maga βοηθά πολύ τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, νεύρομυϊκό συντονισμό, κοινωνικότητα και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους.  Το παιδικό Krav Maga είναι το σκαλοπάτι που ετοιμάζει το παιδί για την εφηβική και ενήλικη ηλικία ως άτομο και ως ασκούμενος. 

 

Το σημαντικότερο όλων, είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει όλα όσα χρειάζονται για να μην είναι, ούτε να μοιάζει, με ένα ευάλωτο θύμα αλλά με έναν δυνατό και σίγουρο αντίπαλο.

 

Δώστε στο παιδί σας τα εφόδια για να μην είναι ποτέ ξανά ευάλωτο!!!

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

  • Facebook
Krav Maga Science HQ Greece
Agiou Dimitriou 309 & Psiloriti 2 - Agios Dimitrios -  17342
Tel.: +30 211 4040394  Email: kravmagascience@gmail.com